Vorträge (Auswahl)

(2022) „Eager to Join in: What it Takes to Kick Off a Project of Cryotechnological Suspension", CRYOSOCIETIES Symposium „Toward a Politics of Suspension? Time, Space and Control in Cryopreservation Practices"; Frankfurt, June 2022.

(2021) „Morality amidst Audit Culture: The Indicative Role of Quality Management Work", „Morality as Organizational Practice“ Workshop der Kommission „Arbeitskulturen" der Deutschen Gesellschaft für Volkskunde (dgv); Freiburg i. Br. & online, November 2021.

(2021) „Resisting Market Norms by Means of Audit Culture: The Case of an Alternative Food Network in Germany", 15th Congress of the Société Internationale d´Ethnologie et de Folklore (SIEF); online, Juni 2021.

(2020) „Eine sozialwissenschaftliche Perspektive auf kryobiologische Anwendungen“, Deutsche Kälte und Klimatagung 2020; online, November 2020.

(2020) „Bumpy Valorizations, or What Happens When 'Frozen' Matter Does Not Quite Come to Matter", Joint Annual Meeting of the European Association for the Study of Science and Technology (EASST) and the Society for Social Studies of Science (4S) 2020; online, August 2020.

(2020) „CRYOSOCIETIES: Studying Cryopreservation Practices from a Social Science Perspective", Institutskolloquium des Niedersächsischen Zentrums für Biomedizintechnik, Implantatforschung und Entwicklung (NIFE); Leibniz Universität Hannover, Februar 2020.

(2019) „Sustainable Intensification in Uruguay and Eco-localization in Germany: Making a Case for Harnessing Difference“, Society for Social Studies of Science (4S) Annual Conference 2019: „Innovations, Interruptions, Regenerations“; New Orleans (LA), September 2019.

(2019) „Anthropologising Two Food Supply Chains: Grand Claims, Mundane Work Routines, and an Ethnographic Lens“, IfEE-Doktorand*innenkolloquium; Christian-Schreiber-Haus, Grünheide (Mark) bei Berlin, Juli 2019.

(2019) „Assembling Rice Production Systems across Burkina Faso & Uruguay. An Ethnographic Collage“ (mit Janine Hauer), Laboratory: Anthropology of Environment | Human Relations; Humboldt-Universität zu Berlin, Juli 2019.

(2019) „Potentials of Ethnographic Anthropological Research in and on the Private Sector“, Institutskolloquium am Institut für Kulturanthropologie & Europäische Ethnologie; Goethe-Universität Frankfurt am Main, Juni 2019.

(2019) „Grand Notions and Mundane Work Routines: Potentials of Ethnographic Fieldwork in the Food Sector“, THESys Colloquium; IRI THESys, Humboldt-Universität zu Berlin, Mai 2019.

(2019) „Assembling Rice Production Systems across Burkina Faso & Uruguay. An Ethnographic Collage“ (mit Janine Hauer), „Food lokal | global in Bewegung: Politiken und Praktiken“, Workshop der Gesellschaft für Ethnographie (GfE); Freie Universität Berlin, März 2019.

(2018) „Verantwortung in der Landwirtschaft und Lebensmittelindustrie“,154. Stipendiatentagung der Deutschen Bundesstiftung Umwelt; Internationales Begegnungszentrum Kloster St. Marienthal, September 2018.

(2018) „Following Rye & Rice from Consumption to Production: Ethnographic Insights“, THESys Colloquium; IRI THESys, Humboldt-Universität zu Berlin, Februar 2018.

(2017) „Tracing Responsibilities in Food Supply Chains“, Online Symposium; Department of Anthropology, Rice University & Institut für Europäische Ethnologie, Humboldt-Universität zu Berlin, November 2017.

(2017) „Das Nachhaltigkeitsziel im Spiegel der Alltagslogiken von Getreidelieferketten: Eine ethnografische Studie im Großverbrauchersegment der Lebensmittelbranche“ (Poster), „Effizienz – Suffizienz – Kreislaufwirtschaft: Zukünftige Ressourcenstrategie“, Symposium zum DBU-Umweltpreis; Stadthalle Braunschweig, Oktober 2017.

(2017) „Ein praxistheoretischer Blick auf Verantwortung in der Lebensmittelbranche und dessen Potential für rechtsphilosophische Fragen“, „Recht und Moral als soziale Praxis?“ Tagung des Jungen Forums Rechtsphilosophie; Universität Regensburg, September 2017.

(2017) „Co-Laboration and Critique“, Promovierendenworkshop „Ethnographie 2017“; Institut für Europäische Ethnologie, Humboldt-Universität zu Berlin, März 2017.

(2017) „Ethnographic Inquiry into the Everyday Logics of Canteen Supply Chains“, THESys Colloquium; IRI THESys, Humboldt-Universität zu Berlin, Februar 2017.

(2017) „Responsibility and Accountability in Food Trade and Preparation“, Labor für sozialanthropologische Wissenschafts- und Technikforschung; Humboldt-Universität zu Berlin, Januar 2017.

(2016) „Das Nachhaltigkeitsziel im Spiegel der Alltagslogiken von Lieferketten privater und öffentlicher Gemeinschaftsverpflegung“, 139. Stipendiat*innentagung der Deutschen Bundesstiftung Umwelt; Burg Lenzen, September 2016.

(2016) „Public Catering & Food Supply Chains: An Anthropological Perspective“, Labor für sozialanthropologische Wissenschafts- und Technikforschung; Humboldt-Universität zu Berlin, Juni 2016.

(2016) „Das Nachhaltigkeitsziel im Spiegel der Alltagslogiken von Lieferketten privater und öffentlicher Gemeinschaftsverpflegung: Forschungsdesign und Projektziele“, Doktorand*innenkolloquium am Institut für Europäische Ethnologie; Humboldt-Universität zu Berlin, Februar 2016.

(2015) „Potentiale ethnographischer Zugänge zum gesellschaftlichen Stoffwechsel“, Forschungsseminar am Institut für Soziale Ökologie; Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, Wien, Mai 2015.

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Fachbereich 03 Gesellschaftswissenschaften
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